"Hrvatsko-srpski odnosi na mrtvoj tački"

Predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov kaže da su hrvatsko-srpski odnosi "na mrtvoj tački" i da je "ovo razdoblje stagnacije".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.01.2019.

14:24

Foto: EPA-EFE/ Christian Bruna

On je pre dva dana boravio u Zagrebu, gde je razgovarao sa političkim vrhom Hrvatske o kapitalnim projektima za hrvatsku manjinu u Srbiji, ali i o srpsko-hrvatskim odnosima, prenela je Hina.

Kako je rekao, zbog takvih srpsko-hrvatskih odnosa "mi trpimo posledice... ali ne možemo učiniti da se oni poprave".

"Bilo je, takođe, reči i o projekcijama za 2019. godine, međutim ni one nisu optimistične jer se u Srbiji očekuju vanredni izbori, a i dalje traje nestabilnost zbog Kosova", smatra Žigmanov.

Drugim rečima, zaključio je on, i ova godina biće verojatno razdoblje statusa kvo u hrvatsko-srpskim odnosima.

On je rekao da su podsticajne i ohrabrujuće poruke i obećanja hrvatskog premijera i predsednice, sa kojima je razgovarao u Zagrebu, kada je reč o projektima za hrvatsku manjinu u Srbiji.

Kako je naveo, posebno ohrabruje spremnost vrha Hrvatske da na planu političkog delovanja, ali i materijalno-finansijskom, podrži kapitalne projekte DSHV, prenosi Hina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: