Erdogan u junu dolazi u Srbiju

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan trebalo bi u junu da poseti Srbiju, izjavio je danas turski ambasador Tanžu Bilgič.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.01.2019.

14:03

Erdogan u junu dolazi u Srbiju
EPA-EFE/GIANLUIGI GUERCIA

On je sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem razgovarao o otvaranju turske škole u Beogradu.

Šarčević je na sastanku delegacija Ministarstva obrazovanja Turske i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije rekao da se sa ambasadorom Turske saglasio da odnosi dve zemlje nikada nisu bili bolji.

Ambasador Turske je ocenio da postoji izuzetna ekonomska i politička saradnja dve zemlje, ali da ima dosta prostora za proširenje saradnje u oblasti obrazovanja. "Ovo su samo prvi koraci pripreme za jun kada se očekuje da će turski predsednik Redžep Tajip Erdogan posetiti Srbiju. Siguran sam da je sadašnja saradnja najbolja u istoriji srpsko-turskih odnosa i siguran sam da postoji mnogo tema u oblasti obrazovanja u kojima će se saglasiti obe strane", naveo je ambasador Bilgič.

Kako je saopštilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, članovi delegacije Ministarstva obrazovanja Turske razgovarali su sa predstavnicima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije o mogućnostima proširenja saradnje dve zemlje u oblasti obrazovanja.

Ministar Šarčević je rekao da bi rezultati razgovora ekspertskih grupa trebalo da budu osnova za novi Memorandum o saradnji. Ocenio je da nije samo ambicija, već i realna želja da Srbija i Turska osim u oblasti ekonomije imaju i odličnu saradnju i u oblasti prosvete.

Sastanku delegacija dva ministarstva prethodio je susret ministra Šarčevića i ambasadora Turske na kome je bilo reči o otvaranju turske škole u Beogradu.

Šarčević je rekao da je procedura za otvaranje inostranih škola u Srbiji pojednostavljena i da su već otvorene škole u kojima se nastava odvija na engleskom, ruskom i nemačkom jeziku.

On je kazao da inostrane škole koje se otvaraju u Srbiji moraju da ispune odredjene standarde u pogledu uslova, opremljenosti i stručnog nastavnog kadra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: