Tramp: To je sramota

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će, pošto mu je onemogućeno da održi govor o stanju nacije u Kongresu, prirediti alternativni događaj.

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.01.2019.

22:54

Tramp: To je sramota
Foto: Tanjug/AP

Prethodno ga je predsedavajuća Predstavničkog doma Kongresa Nensi Pelosi obavestila da mu neće biti dozvoljeno da održi govor o stanju nacije pred tim domom zbog delimične blokade vlade.

"To je sramota", reagovao je Tramp na tu odluku Pelosi, prenosi Rojters.

Tramp je ranije danas u pismu Nensi Pelosi poručio da se raduje govoru o stanju nacije pred Kongresom 29. januara, nakon čega mu je ona odgovorila da to neće biti moguće dok delimična blokada rada vlade ne bude okončana.

Predsednik je u obavezi po Ustavu da Kongresu podnese godišnji izveštaj o stanju nacije, prenosi agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: