Maduro besan: Državni udar! Amerikanci, imate 72 sata

Venecuela prekida diplomatske odnose sa SAD nakon što je administracija Donalda Trampa priznala opozicionog lidera Huana Gaida za privremenog predsednika.

Izvor: B92

Sreda, 23.01.2019.

22:41

Maduro besan: Državni udar! Amerikanci, imate 72 sata
Foto: Tanjug/AP

To je saopštio predsednik Venecuele Nikolas Maduro.

Maduro je takođe američkim diplomatama dao rok od 72 sata da napuste Venecuelu.

On je rekao da SAD prave "ogromnu grešku" pokušavajući da nametnu predsednika Venecuele i kritikovao druge zemlje poput Brazila, Argentine, Čilea koje su sledile primer Vašingtona, prenosi AP.

Maduro je pristalicama ispred predsedničke palate u Karakasu rekao da opozicija pokušava državni udar i pozvao vojsku da sačuva jedinstvo.

Opozicioni lider Huan Gaido, predsednik skupštine Venecuele koji se proglasio za privremenog predsednika, pozvao je sve zapadne ambasade da ne poštuju naloge predsednika Nikolasa Madura i ne povlače svoje diplomate, prenosi AP.

Vojska Venecuele odbija da prizna predsednika parlamenta Huana Guaida za privremenog predsednika, saopštio je ministar odbrane Padrino Lopes.

"Vojnici ne priznaju predsednika koji nam je nametnut pod uticajem stranih interesa i samoproklamovano, nezakonito. Oružane snage brane Ustav i garantuju nacionalni suverenitet", napisao je Lopes na Tviteru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: