"SAD se ne povlače iz Sirije, Idlib kontrolišu teroristi"

SAD za sada nisu preduzele konkretne korake za povlačenje snaga iz Sirije, izjavila je portparolka Ministarstva odbrane Rusije Marija Zaharova.

Izvor: Sputnjik

Sreda, 23.01.2019.

14:58

Foto;EPA-EFE/ Yossef Badawi

"Bez obzira na nedvosmislenu izjavu predsednika SAD da nameravaju da povuku svoje jedinice iz Sirije, konkretne mere na realizaciji ove odluke za sada se, kako vidimo, ne preduzimaju“, saopštila je Zaharova.

U isto vreme, situacija u Idlibu se pogoršava, teritorija je praktično pod punom kontrolom militanata Nusra fronta.

"Ozbiljnu zabrinutost izaziva situacija u Idlibu. Stanje u toj zoni deeskalacije se ubrzano degradira, teritorija je faktički pod punom kontrolom militanata Nusra fronta, istisnuvši odrede umerene oružane opozicije“, izjavila je diplomata.

Ona je osudila i eksploziju u Manbidžu 16. januara kada su poginuli američki vojnici.

Ranije je više od 20 ljudi poginulo, a više od deset povređeno u eksploziji koja se dogodila 16. januara u centru Manbidža u provinciji Alep.

Kasnije je Centralna komanda američke vojske potvrdila da su u ovom samoubilačkom napadu poginula četiri američka vojnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: