Brodovi u Kerčkom moreuzu i dalje gore FOTO

Požar koji je izbio na dva broda u Kerčkom moreuzu i dalje je aktivan, 36 sati posle nesreće, a 10 članova posade s‚e i dalje vode kao nestali

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.01.2019.

10:48

Brodovi u Kerčkom moreuzu i dalje gore FOTO
Foto: Tanjug/AP

"Situacija se nije promenila. Brodovi i dalje gore...", rekao je agenciji Tass neimenovani zvaničnik ruske agencije a pomorski i rečni saobraćaj.

U međuvremenu je nastavljena potraga za mornarima nestalim nakon požara na dva broda u Kerčkom moreuzu.
Foto: Tanjug/ AP
Od 32 mornara, koliko ih je bilo na brodovima u trenutku nesreće, 12 se spasilo, 10 je poginulo, a 10 se još uvek vodi kao nestalo.

U gašenju požara učestvuje specijalan broj Spasatelj Demidov, a kako se navodi, brodovi još nisu potonuli zahvaljujući tome što su njihovi važni delovi ostali netaknuti požarom.

Požar na brodovima izbio je 21. januara blizu kerčkog moreuza nedaleko od ruskih teritorijalnih voda, a do incidenta je navjerovatnije došlo zbog pretakanja goriva iz jednog u drugi brod.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: