Zaokret Prištine: Možda privremeno suspendujemo takse

Šef kabineta kosovskog premijera Avni Arifi pomenuo mogućnost privremene suspenzije taksa na robu iz Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 23.01.2019.

11:10

Zaokret Prištine: Možda privremeno suspendujemo takse
Foto: EPA-EFE Petrit Prenaj

On je, gostujući u emisiji "Rubikon" na KTV- u, ponovio da vlada Kosova zadržava stav koji je izneo kosovski premijer Ramuš Haradinaj, da takse ostaju, ali je dodao i da bi vlada mogla da privremeno suspenduje takse od 100 odsto za robu iz Srbje i BiH na ograničen period tokom kojeg bi Kosovo i Srbija intenzivno radili na postizanju konačnog sporazuma.

"Postoji jedan ranije pomenut modalitet da, ako napravimo brzi format razgovora, onda možemo obustaviti takse. Na primer, ako je započet intenzivan format razgovora. Ova pozicija je javna i spominje se od strane premijera i predsednika Skupštine Kosova", rekao je Arifi i dodao da Prištinu ne interesuje da samo ode u Brisel i slika se, uz podsećanje da su brojni sporazumi koji nisu primenjeni, prenela je Koha ditore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: