"Čim je Vučić izneo principe u javnost – zastalo se" VIDEO

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić, gostujući na TV Prva, nije potvrdio da je jedan od onih koji znaju šta je srpski plan za rešavanje kosovskog problema.

Izvor: B92, Prva

Sreda, 23.01.2019.

16:03

On je istakao i da “ne može do detalja da kaže kako bi izgledao taj plan“.

“Trebalo bi da se vode neki razgovori o tome... Nikada se nisu vodili detaljni razgovori, mislim na dijalog sa Prištinom. Predsednik Aleksandar Vučić je izneo ideju, odnosno principe na osnovu kojih bi trebalo da se razgovara, ali čim je to došlo u javnost, nekako se zastalo sa dijalogom“, naveo je Dačić.

Na opasku voditeljke Maje Nikolić da ideja nije najjasnije artikulisana, Dačić je rekao da je javnost čula načela, sa ciljem da se nađe neko kompromisno rešenje.

Ja sam o tome govorio dugi niz godina, da treba da se napravi neko utvrđivanje te linije odvajanja. Zemlje koje su priznale Kosovo tumače da Kosovo ima svoje granice, a naša javnost i Ustav govore da je Kosovo deo Srbije. Postoje dva principijalna rešenja, jedno da je Kosovo nezavisno i naše da treba da ima najveći stepen autonomije u okviru Srbije. Nijedno rešenje nije prihvatljivo za obe strane“, istakao je Dačić.

Na pitanje da li je na stolu tema razgraničenja, odgovorio je da “nema na kom stolu da bude“.

“Uopšte se nije otišlo korak dalje, da se razgovara o nečem konkretnom“, naveo je Dačić.

Kompletan razgovor pogledajte u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: