Otkriveno šta je kod sebe imao uhapšeni "špijun" u Rusiji

"Građanin četiri države (SAD, Kanade, Velike Britanije i Irske) Pol Vilan je prilikom hapšenja u Moskvi imao kod sebe dokumenta koja sadrže državnu tajnu."

Izvor: B92

Utorak, 22.01.2019.

11:15

Otkriveno šta je kod sebe imao uhapšeni
Foto: Tanjug/AP

To je potvrdio advokat Vladimir Žerebjonkov, ali nije otkrio o kojim podacima se radi.

„Potvrđujem da je prilikom hapšenja Vilan nosio dokumenta koja sadrže državnu tajnu, ali ne mogu da kažem koju“, rekao je Žerebjonkov, prenosi "Sputnik".

Advokat je objasnio da mu je zabranjeno da komentariše materijale slučaja, ali da te informacije može da potvrdi pošto je Ministarstvo inostranih poslova Rusije izdalo saopštenje o tome.

Američke diplomate su nameravale da posete Pola Vilana 17. januara. Ministarstvo inostranih poslova Rusije je prvo prihvatilo posetu, a zatim ju je odložilo na zahtev Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB).

Ranije je objavljeno da su agenti FSB priveli u Moskvi državljanina Sjedinjenih Američkih Država Pola Vilana tokom špijunske operacije i protiv njega je pokrenut krivični postupak.

Prema rečima Vilanovog brata, on je bivši američki marinac i išao je u Moskvu na svadbu.

U Rusiji je za optužbe za špijunažu predviđena zatvorska kazna do 20 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: