Trampova istorijska blokada, hitno se traži kompromis

Trampova blokada budžeta traje 31 dan i to je najduža blokada dela federalne vlade u Americi ikad. Lider republikanaca u Senatu ima predlog da se ona okonča.

Izvor: Tanjug

Utorak, 22.01.2019.

08:42

Trampova istorijska blokada, hitno se traži kompromis
Foto: Tanjug/AP

Demokrate, međutim, misle, da je predlog senatora Mića Mekonela osuđena na propast.

Plan predsednika SAD predviđa da će imigranti koji su ušlu u zemlju ilegalno kao deca, biti zaštićeni tri godine od deportacije, a sadrži i produženje zaštićenog statusa za ljude koji su otišli iz svojih zemalja zbog nasilja ili prirodnih katastrofa.

Tramp traži 5,7 milijardi dolara za izgradnju zida na američko-meksičkoj granici.

"Predsednik je u u suštini predstavio plan za rešenje krize na granici, za bezbednost granice i otvorio nam put da deblokiramo vladu", poručio je američki potpredsednik Majk Pens.

Demokrate ponavljaju da je zid na granici neefikasno i skupo rešenje. Oni traže od Trampa i republikanaca da se prvo deblokira rad vlade, a onda otvori dijalog o bezbednosti na granici, prenosi Glas Amerike.

"Mislim da potpredsednik i predsednik znaju da ono što je Tramp najavio nema šanse da prodje. Mislim da je predsednik samo nameravao da spreči pad svog rejtinga, a to nas neće dovesti do deblokade rada Vlade. Tramp je na početku blokade rekao da je ponosan zbog toga, ali mora da je prekine i to je ono što mi očekujemo da čujemo od njega”, kaže demokratski kongresmen iz Kalifornije Adam Šif.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: