Haradinaj kod ambasadora SAD, hoće li ukinuti takse?

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet sastaće se danas s predstavnicima privremenih prištinskih institucija Kadrijem Veseljijem i Ramušom Haradinajem.

Izvor: Tanjug

Utorak, 22.01.2019.

07:06

Haradinaj kod ambasadora SAD, hoće li ukinuti takse?
EPA/EFE Petrit Prenaj

Ishod bi mogao da bude ukidanje taksi na proizvode iz Srbije i BiH, navodi Tanjug.

Upravo je Kosnet bio taj koji je političkim liderima Albanaca pre sedam dana dostavio dokument američkog Saveta za nacionalnu bezbednost i Stejt departmenta, kojim se zahteva da Priština odmah ukine tu meru ili će joj, u suprotnom, SAD uvesti sankcije.

"Tražimo da takse odmah budu suspendovane", navodi se u dokumentu, koji ima osam tačaka, i napominje da će SAD inače uskratiti podršku Kosovskim bezbednosnim snagama.

Ukidanje taksi uslov je Beograda za nastavak dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, a predstavnici vladajuće Demokratske partije Kosova očekuju da će biti postignuta neka vrsta dogovora, kako odnosi Prištine sa SAD, koju oni smatraju svojim najpouzdanijim partnerom, ne bi bili ugroženi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: