"Rugova bio jedan od arhitekata pluralizma na Kosovu"

Predsednik Kosova Hašim Tači ocenio je da je Rugova bio "jedan od arhitekata pluralizma na Kosovu i čovek dijaloga i angažovanja za jedinstvo".

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.01.2019.

22:55

Foto: EPA-EFE Petrit Prenaj

On je to ocenio povodom 13. godišnjice smrti prvog kosovskog predsednika Ibrahime Rugove,

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Kosova, Tači je u Prištini položio venac na grob osnivača Demokratskog saveza Kosova i prvog kosovskog predsednika.

"Ibrahim Rugova je bio čoveka dijaloga, pregovora, unutrašnjih sporazuma, ali i sporazuma na međunarodnom nivou, ujedinjujućih angažovanja, maksimalnih napora za slobodu i nezavisnost Kosova. Danas odajem najviše državne počasti kao predsednik zemlje i kao njegov saradnik. Čast i poštovanje", rekao je kosovski predsednik.

Ibrahim Rugova rođen je 1944. godine u blizini Istoka. Od decembra 1989. je bio na čelu Demokratskog saveza Kosova (DSK) a bio je u dva navrata predsednik samoproglašenog Kosova, od 1992. do 2000. i od 2002. do 2006. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: