Demineri iz BiH i Hrvatske poginuli u Jemenu

Demineri iz Hrvatske, BiH i Kosova poginuli su u eksploziji u Jemenu koja se dogodila dok su vršili prevoz mina i drugih eksplozivnih sredstava na uništavanje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.01.2019.

19:51

Demineri iz BiH i Hrvatske poginuli u Jemenu
Foto: Thinkstock

Kako piše Klix.ba, grupa od pet međunarodnih deminera poginula je u slučajnoj eksploziji u Jemenu koja se dogodila dok su prevozili mine i druga eksplozivna sredstva na uništavanje.

Deminirajući projekat MASAM saopštio je kako su među poginulima dva Južnoafrikanca, Hrvat, Bosanac i državljanin Kosova.

Eksplozija se desila kada su prevozili materijal iz centralne provincije Marib na udaljenu lokaciju kako bi ga sigurno uništili.

Jedan britanski državljanin je povređen. Imena poginulih objavila je organizacija MASAM Project i izrazila saučešće porodicama.

Projekat je dio pomoći Saudijske Arabije Jemenu koji je počeo prošle godine. Demineri uklanjaju neeksplodirana ubojita sredstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: