"Istorijski revizionizam, urednik da se izvini" VIDEO

Predsednik Jevrejske opštine Beograd Danilo Medić rekao je da je objavljivanje teksta "Ko su bili ljotićevci" u poslednjem broju istorijski revizionizam.

Izvor: Prva

Ponedeljak, 21.01.2019.

10:15

screenshot/Prva

On je zatražio izvinjenje glavnog i odgovornog urednika lista "Politikinog zabavnika", jer smatra da je u pitanju lična odgovornost.

"Ljotić je bio kvisling i saradnik nacista, on je sa svojim odredima oterao Jevreje u logore, koji su kasnije stradali u logorima NDH. Nikakva istorijska revizija ne dolazi u obzir", rekao je Medić za Prvu televiziju.

On je rekao da se Srbija odredila u procesu rehabilitacije Milanu Nediću i ima dugu antifašističku i slobodarsku tradiciju i da je nedopustivo opskurne ličnosti poput Ljotića stavljati u dečje zabavnike.

"Možda urednik nema drugi način da digne tiraž", dodao je Medić i istakao da Srbija ima mnogo pravih junaka kojima može da se diči Medić je rekao da je jevrejska zajednica zatražila izvinjenje glavnog i odgovornog urednika jer smatraju da je ovo njegov lični čin i odgovornost, budući da država, kako kaže, pomaže jevrejskoj zajednici.

U Hrvatskoj je, međutim, neuporedivo teža situacija, kaže Medić, budući da tamo država finansirala knjigu o Jasenovcu u kojoj se, između ostalog, navodi i da su logoraši umirali prirodnom smrću.

U broju od 18. januara, "Politikin zabavnik" u tekstu pod naslovom "Ko su bili ljotićevci?" piše da se Dimitrije Ljotić "brinuo o redu u Srbiji", da je imao "jedinice visokog morala", da je "osuđivao pogrome Jevreja", kao i da je dobar deo srpskih masona "spasao iz logora".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: