Vučić zahvalio predsedniku Palaua na odluci o Kosovu

Predsednik Aleksandar Vučić zahvalio je predsedniku Palaua Tomasu Remengesou na tome što je njegova zemlja odlučila da poništi priznanje nezavisnosti Kosova.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 21.01.2019.

14:22

Vučić zahvalio predsedniku Palaua na odluci o Kosovu
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžiæ

Vučić mu je priredio dobrodošlicu ispred zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Predsednik Srbije je rekao da odnose Beograda i Prištine treba rešavati dijalogom, uz poštovanje principa međunarodnog prava, i izrazio nadu da će biti stvoreni uslovi za nastavak dijaloga, uz posredstvo Evropske unije.

Kad je reč o bilateralnim odnosima sa Palauom, predsednik Vučić je istakao da je potpisivanjem Sporazuma o prijateljstvu i saradnji stvorena osnova za razvoj saradnje u različitim oblastima.

Memorandumima o razumevanju izdvojene su oblasti obrazovanja i naučnih istraživanja, odnosno omladine i sporta, kao oblasti sa najviše mogućnosti za saradnju, te je predsednik Vučić predložio nekoliko konkretnih projekata, koji bi mogli biti realizovani u tim oblastima, kao i u oblasti energetike i informacionih tehnologija.

On je rekao da će Srbija biti lojalan partner Palaua i najavio imenovanje nerezidentnog ambasadora u toj zemlji, kako bi se više radilo na razvoju odnosa naših dveju zemalja, navodi se u saopštenju Pres-službe predsednika Srbije.

Predsednik Remengeso je rekao da odnosi Srbije i Palaua treba da budu zasnovani na poštovanju, razumevanju i saradnji, predloživši i intenzivniju saradnju u međunarodnim organizacijama, zasnovanu na zajedničkim interesima.

On je, s tim u vezi, izdvojio značaj zaštite čovekove sredine i smanjenja negativnih posledica klimatskih promena. Predsednik Remengeso je izrazio zadovoljstvo zbog posete Srbiji, jer će se zbog toga o našoj zemlji više znati u Palauu i drugim zemljama u tom regionu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: