Tramp: Odredili smo zemlju sastanka, Kim se raduje

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da "stvari idu veoma dobro sa Severnom Korejom" i da planira da održi drugi samit sa liderom te zemlje Kim Džong Unom.

Izvor: B92

Nedelja, 20.01.2019.

09:45

Tramp: Odredili smo zemlju sastanka, Kim se raduje
Foto: Tanjug/AP/Alex Brandon

Na tom samitu će pokušati da se obezbedi sporazum koji će podstaći Severnu Koreju da se odrekne nuklearnog oružja, prenosi AP.

"Dogovorili smo se da se sastanemo verovatno krajem fenruara. Odabrali smo zemlju, ali ćemo to objaviti u budućnosti. Kim Džong Un se veoma raduje tome, kao i ja", rekao je Tramp novinarima u Beloj kući.

AP navodi da je na prvom sastanku Trampa i Kima prošlog juna u Singapuru potignut nejasan sporazum o denuklearizaciji nakon kojeg je bilo malo opipljivog napretka.

Podseća se da je generalni sekretar UN Antonio Gutereš izjavio da je "krajnje vreme" za ozbiljne pregovore između SAD i Severne Koreje na kojima bi se iznela "mapa puta" za denuklearizaciju Korejskog poluostrva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: