"Republika Srpska je veštačka tvorevina, BiH da bude cela"

Mitropolit kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo (Miraš Dedeić) ocenio je da je Republika Srpska veštačka tvorevina.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 20.01.2019.

10:51

Foto: Thinkstock

Kako je rekao, i da bi Bosna i Hercegovina trebalo da bude celovita, "kao što je nekada bila".

"Nema države u državi. Jer s takvom republikom i takvom politikom u BiH narodi će uvek biti na gubitku. Niko ni s kim, pa će zarasti i staze kojima prolaze. Uvek će biti ta mržnja. Nadam se da će doći do ujedinjenja", istakao je Dedeić za sarajevski "Dnevni avaz".

Srbima u Srbiji poručujem, dodaje, da se ne bave Bosnom, nego onim što je dobro za narod i Evropu. "Bolje je Srbiji da misli o Vojvodini, da vide kako će rešiti to pitanje.

Jer, kako ja to vidim i kako se ljudi ponašaju u Novom Sadu, to je neka zasebna republika u sklopu Srbije, a da li će to tako ostati, neka povedu i o tome računa", rekao je Dedeić.

Kako je zaključio, ako se to desi, Srbija će se svesti na prostor Beogradskog pašaluka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: