Đilas verbalno napao levičare

Revolucionarna socijalistička organizacija "Marks21" objavila je snimak rasprave sa čelnikom SzS Draganom Đilasom tokom jučerašnjeg protesta “1 od 5 miliona”.

Izvor: B92
Podeli
screenshot
screenshot

Kako je saopštila ova organizacija, pred kraj šetnje članovima ovog bloka pridružio i lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas nakon čega je Đilas verbalno napao članove ove grupe.

Tokom verbalnog sukoba članovi ove organizacije su Đilasa okrivili da su on i njegova bivša vlast krivi za socijalnu i ekonomsku propast njihovih roditelja, a Đilas je na to uzvratio psovkom i uvredema.

Snimak rasprave Đilasa i levičara možete pogledati OVDE.

"Najoštrije osuđujemo ovaj autoritarni, mizogini i homofobni istup lidera Saveza za Srbiju, koji u proteklih godinu dana pokušava da se lažno predstavi kao levičarska alternativa režimu Aleksandra Vučića”, stoji u saopštenju organizacije "Marks21".

Oglasio se i Đilas

Povodom ovog incidenta, večeras se oglasio i Dragan Đilas, koji je priznao da nije trebalo da psuje, a navodi da su mladi levičari prvo njega napali iako je bio sa decom i ženom.

“Nije trebalo da psujem, žao mi je zbog toga, ali pitam svakoga kako bi se on poneo da mu se desi nešto ovako. To što se bavim politikom ne daje mi pravo nikoga da vređam, ali ne daje pravo ni drugima da se ovako ponašaju, posebno kada sam na ulici sa svojom porodicom“,naveo je Dragan Đilas u izjavi za javnost.

strana 1 od 184 idi na stranu