Brazil: Sumnjive uplate na račun predsednikovog sina

Savet za nadzor finansijskih aktivnost Brazila (COAF) otkrio je 48 uplata na račun sina brazilskog predsednika Žaira Bolsonara, Flavija Bolsonara.

Izvor: B92

Subota, 19.01.2019.

10:42

Brazil: Sumnjive uplate na račun predsednikovog sina
Ilustracija: Thinkstock

Savet je otkrio transfere novca u visini od oko 27.000 dolara koji su uplaćeni na račun predsednikovog sina u toku mesec dana 2007. godine, prenosi Rojters.

Novac je uplaćivan u periodu od 9. juna do 13. jula 2007. godine, a iz Saveta poručuju da je nemoguće utvrditi ko je tačno uplaćivao novac, ali da je jasno da je uplatilac želeo da prikrije poreklo novca.

Rojters navodi da je ovo nova sramota za Žaira Bolsonara, koji je stupio na poziciju predsednika 1. januara ove godine i obećao da će iskoreniti političku korupciju.

Flavio Bolsonaro rekao je da nije odgovoran ni za kakva krivična dela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: