BL: Po 300. put traži se istina o smrti Davida Dragičevića

Građani Banjaluke, članovi grupe "Pravda za Davida", večeras su se po 300. put okupili u centru grada.

Izvor: B92

Subota, 19.01.2019.

19:35

BL: Po 300. put traži se istina o smrti Davida Dragičevića
Foto: Tanjug, AP

Ovog puta okupili su se ispred crkve Hrama Hrista Spasitelja, kako bi tražili istinu i pravdu u slučaju tragičnog stradanja mladića Davida Dragičevića, prenosi Klix.ba.

Sneg koji je počeo padati u Banjaluci u poslepodnevnim satima i niske temperature nisu ih ni večeras zadržali u domovima, a neće ni u skorijem periodu, poručili su Banjalučani.

Večerašnje okupljanje usledilo jenakon što je "Pravda za Davida" danas održala konferenciju na kojoj je glavna tema bio rad Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci u predmetu ubistva Davida Dragičevića.

Uprkos upozorenjima policije i drugim pritiscima, Banjalučani već 300 dana nisu odustali od izlazenja na ulice u znak podrške roditeljima stradalog mladića, ocu Davoru Dragičeviću i majci Suzani Radanović.

U prvim mesecima mirne proteste su održavali na Trgu Krajine, ali nakon što im je zabranjeno okupljanje na ovoj lokaciji, nastavili su dolaze ispred crkve Hrama Hrista Spasitelja.

Kao i prethodnih večeri, građani su i večeras zapalili sveće i prisetili se mladića iz Banjaluke čija smrt već deset meseci nije razašnjena.

Članovi grupe "Pravda za Davida" danas su javnost podsetili na brojne propuste u istrazi Davidove smrti, počevši od 24. marta prošle godine kada je nakon šest dana potrage pronađeno njegovo tijelo u koritu reke Vrbas.

Policija je posle velikog skupa i protestne šetnje građana 30. decembra prošle godine zabranila skupove grupe "Pravda za Davida" na Trgu Krajine.

Od 25. decembra do 31. decembra bilo je privedeno i saslušano oko 20 članova ove grupe, a protiv Davora Dragičevića podneta je krivična prijava za "pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja Republike Srpske".

Davor Dragičević poslednji put je viđen oko 23 časa 30. decembra blizu džamije Ferhadija, kada su ga opkoljavala dva kordona specijalne policije.

Od tada, on se dva puta oglasio putem Frejsbuk grupe "Pravda za Davida" sa nepoznate lokacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: