Dačić: Vanredni izbori ako nema važnijih državnih interesa

Do vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji doći će ako nema važnijih državnih interesa od ukidanja taksi i dijaloga Beograda i Prištine, smatra Ivica Dačić.

Izvor: B92

Subota, 19.01.2019.

10:02

Dačić: Vanredni izbori ako nema važnijih državnih interesa
Ilustracija: Thinkstock

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić je kazao da je to značila izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da "ako nema dijaloga, nema smetnji da idemo na izbore".

"Ako ima državnih interesa važnijih od toga (izbora), onda tih izbora neće biti, to govori Vučić. Ako nema ukidanja taksi, nastavka dijaloga, onda se otvara prostor za izbore", rekao je Dačić za RTS.

Dodao je da "Evropska unija živi u utopiji" da će do sredine godine doći do dogovora Beograda i Prištine i da Srbija ulazi u predizbornu godinu, te da ti izbori ne bi bili "izrazito prevremeni".

"Nisam ja menjao političke partnere, nego narod. Nisam ja taj ko je odlučivao ko će glasati koga na izborima. Naša odluka (socijalista) da napravimo vlast 2012. godine sa Nikolićem i Vučićem bila je od istorijskog značaja za Srbiju i to pokazuje današnja pozicija Srbije", rekao je Dačić.

On nije hteo da potvrdi da li je Republika Palau naredna zemlja koja će povući priznanje nezavisnosti Kosova, ali je kazao da je šef kosovske diplomatije Bedžet Pacoli poslao pismo toj državi u kojem izražava čudjenje da će povući priznanje.

"Sigurno je da će 13. zemlja povući priznanje. Da li je to Palau, neka u Prištini razmišljaju. Nije to samo Palau, ima još", rekao je Dačić.

On je kazao da je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov tokom posete Srbiji izrazio čudjenje koliko zemalja je Srbija uspela da ubedi da promene stav o Kosovu i da one povuku priznanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: