Još jedna zemlja povlači priznanje Kosova?

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio da bi u ponedeljak, 21. januara još jedna zemlja mogla da povuče priznanje nezavisnosti Kosova.

Izvor: Beta

Petak, 18.01.2019.

11:48

Još jedna zemlja povlači priznanje Kosova?
Foto: EPA/Kushtrim Ternava

Navodeći da je Beograd uspeo da vrati pitanje Kosova kao "glavnu temu dnevnog reda", Dačić je kazao da mu je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, tokom jučerašnje posete predsednika te zemlje Vladimira Putina, rekao da je za Beograd "istorijski uspeh da 12 zemalja povuče priznanje Kosova".

"Svima je poznato da su nam tražili da napravimo suspenziju naših aktivnosti na šest meseci, a da oni suspenduju takse koje su nam uveli. Da li to važi i za Ameriku da će ona prestati da lobira? Na Savetu bezbednosti su rekli 'pozivamo sve zemlje da priznaju nezavisnost Kosova'. Mi na sve to nismo pristali i nastavljamo dalje sa našim radom. Sutra nastavljamo dalje pregovore, ponedeljak je dan kada se može očekivati da još jedna zemlja povuče priznanje", kazao je Dačić gostujući na televiziji Hepi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: