Budimo humani: Pomozimo Jelici Maričić

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Jelicu Maričić (1968).

Izvor: B92

Petak, 18.01.2019.

18:10

Budimo humani: Pomozimo Jelici Maričić
Budi human

Prvi simptomi su bile uvećane limfne žlezde krajem 2013. godine. Nekoliko meseci kasnije, nakon biopsije, Jelici je uspostavljena dijagnoza – kancer dojke. Tada je primenjeno osam ciklusa hemioterapije, a po završenoj terapiji usledila je operacija u oktobru 2014. godine, odnosno urađena je radikalna mastektomija leve dojke i limfnih žlezda. Nakon operacije je imala i dvadeset i pet zračnih terapija do februara 2015. godine.

Period remisije je trajao do novembra 2017. godine.

Tada su se pojavile određene promene koje su tek u aprilu 2018. godine dijagnostikovane kao metastazne promene i to na desnom plućnom krilu, jetri i sakralnom delu kičme. Promena na sakralnom delu kičme je oštetila S1 pršljen i Jelica ostaje nepokretna tri meseca.

U međuvremenu su usledile četiri zračne terapije i Jelica dobija novu terapiju citostaticima za jetru.

Posle zračenja i pet ciklusa terapije za jetru, Jelica je ponovo stala na svoje noge, ali na skeneru od 09.01.2019. godine pojavljuju se nove metapromene na još tri pršljena.

Pre saznanja da boluje od opake bolesti, Jelica je vodila jedan običan život posvećen porodici i poslu. Uprkos svemu, i dalje se raduje životu, voli dobro društvo sa puno smeha, da igra iako joj trenutno zdravstveno stanje ne dozvoljava, folklor je ljubav njene mladosti, uživa u dugim šetnjama i da što više vremena provodi u prirodi sa svojom decom.

Jelici su neophodna sredstva za određenu terapiju koja će joj biti potrebna narednih godinu dana, kao i za suplemente koji joj održavaju imuni sistem dok traje terapija.

Pomozimo Jelici! Upišimo 593 i pošaljimo SMS na 3030. Njoj možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: