Haradinaj: Kosovo nepokolebljivo na evropskom putu

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je, tokom susreta sa komesarom za proširenje Johanesom Hanom, da je Kosovo nepokolebljivo na evropskom putu.

Izvor: Beta

Četvrtak, 17.01.2019.

20:56

Haradinaj: Kosovo nepokolebljivo na evropskom putu
Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

"U tom pravcu smo zabeležili progres u evropskoj agendi nakon ostvarivanja u celosti kriterijuma za liberalizaciju viza. Očekujemo brzu odluku da nam se prizna pravo na slobodu kretanja", napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

Nakon sastanka, komesar Han odmah je napustio zgradu Vlade Kosova, dok iz Vlade još nema saopštenja ili izjave za medije o temama o kojima se razgovaralo tokom susreta Han - Haradinaj.

Komesar Han bi večeras, kako je najavljeno, trebalo da poseti Albaniju.

Komesar Han dolazi u posetu u vreme učestalih zahteva za ukidanjem ili suspenzijom takse od 100 odsto na robu koja se uvozi iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Pored Evropske unije, preko svoje ambasade u Prištini i SAD su tražile suspenziju odluke o uvođenju takse.

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj juče je ponovio da takse neće biti ukinute dok Kosovo ne dobije međunarodne garancije da će se dijalog okončati međusobnim priznanjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: