Han i Haradinaj bez reči o taksama

U Prištini je završen sastanak evropskog komesara Johanesa Hana i premijera privremenih prištinskih institucija, Ramuša Haradinaja.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 17.01.2019.

17:45

Han i Haradinaj bez reči o taksama
Foto: EPA-EFE / VALDRIN XHEMAJ

Oni se nisu obratili novinarima, a na drustvenim mrežama nisu pomenuli stopostotne takse na proizvode iz Srbije i BiH.

"Prva poseta regionu u 2019. Imao sam dobre i otvorene razgovore sa premijerom Haradinajem i ministrima. Radujem se bliskoj saradnji po svim otvorenim pitanjima kako bi Kosovo moglo da napreduje na svom putu ka EU", napisao je Han na tviteru.

Haradinaj je nakon sastanka na fejsbuku napisao da je Hanu preneo da je Kosovo ispunilo sve kriterijume za liberalizaciju viznog režima i da očekuje brzi napredak.

"Na sastanku sa komesarom za proširenje EU Johanesom Hanom, ponovio sam da je pozicija Kosova jasna po pitanju evropskih integracija. U tom smislu, postigli smo napredak na evropskom putu i nakon ispunjenja kriterijuma za liberalizaciju očekujemo brzu odluku o dobijanju prava na sobodno kretanje", napisao je Haradinaj.

Han, koji je u Prištini razgovarao samo s Haradinajem, nakon sastanka je otputovao za Tiranu, gde će se sastati sa albanskim premijerom Edijem Ramom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: