Haradinaj priznao: Uveli smo takse zbog priznanja Kosova

Evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han boraviće na Kosovu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 17.01.2019.

09:21

Haradinaj priznao: Uveli smo takse zbog priznanja Kosova
Foto: Gettyimages

Kako javlja RTK, on će se sastati s kosovskim premijerom Ramušom Haradinajem.

Han dolazi na Kosovo u trenutku kada prištinskim vlastima stižu zahtevi za povlačenje takse od 100 odsto na proizvode iz centralne Srbije.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je danas da su nametnute stopostotno uvećane takse za robu iz Srbije vezane za, kako je rekao, priznanje kosovske nezavisnosti, ali i da će pozdraviti sve savete i sugestije.

Haradinaj je novinarima rekao da je "Kosovo postiglo rezultate na evropskoj agendi", kao i da postoji još otvorenih tema, ali sada smo, kaže, smislili novu - temu takse, prenela je prištinska Bota sot onlajn.

"Uvećane takse su u vezi sa priznanjem Kosova od Srbije, ali ćemo pozdraviti sve sugestije i savete u razgovoru sa komesarom Hanom", rekao je Haradinaj, nakon što je odao poštu i položio venac na spomenik Đerđu Kastriotiju Skederbegu, povodom godišnjice smrti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: