Slovenci protestuju protiv neofašista u Gorici

Članovi slovenačke zajednice u italijanskom gradu Gorici protestovaće danas protiv neofašističkog skupa zakazanog za subotu.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.01.2019.

14:12

Slovenci protestuju protiv neofašista u Gorici

Članovi slovenačke zajednice u italijanskom gradu Gorici protestovaće danas protiv neofašističkog skupa zakazanog za subotu. Partija slovenačke zajednice pozvala je istomišljenike da se pridruže protestu, prenosi STA.

Antifašisti kažu da je neprimereno da gradske vlasti odobravaju dolazak učesnika fašističkog skupa.

"Gorica ne sme da prihvati takvu odluku i takvo ponašanje, jer su fašistički režim i teror izmedju dva rata i u toku Drugog svetskog rata naneli veliku štetu. Rane koje je fašistički režim izazvao Gorici se i danas vide i krajnje je vreme da se zaleče", poručeno je iz Partije slovenačke zajednice, prenosi STA.

(Kraj) srs/

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: