"Još niko nije odgovarao niti je kažnjen. Tužno"

Američki ambasador u Srbiji Kajl Skot izrazio je danas žaljenje zato što još niko nije odgovarao niti je kažnjen za paljenje zgrade ambasade SAD u Beogradu.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.01.2019.

20:46

Foto: Thinkstock

"Više od decenije nakon što je zapaljena zgrada ambasade SAD u Srbiji, jednog života koji je izgubljen u tom požaru i skoro milion dolara štete, još niko nije odgovarao niti je kažnjen. Tužno", napisao je Skot na Tviteru.

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio sedmoricu optuženih da su sa NN licima, posle mitinga "Kosovo je Srbija" 2008. godine u Beogradu, kamenjem gađali američku ambasadu, u kojoj je potom izbio požar, a jedan mladić izgoreo.

Ovom odlukom, koja je juče objavljena na sajtu suda, preinačena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom su četvorica optuženih - Dejan Vučković, Dragan Marinkov, Marko Novitović i Milan Tomas bili osuđeni na uslovne kazne zatvora od po pet i šest meseci, sa rokom provere od dve godine.

Drugoj trojici optuženih, Đorđu Tominu, Nikoli Kosanoviću i Filipu Backoviću, potvrđena je prvostepena oslobađajuća prvostepena presuda iz novembra 2017. godine.

Svi su oslobođeni optužbe za krivično delo "teško delo protiv opšte sigurnosti", jer tužilaštvo nije dokazalo svoje tvrdnje iz optužnice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: