Putin: Kad smo zajedno, tu je i pobeda VIDEO

Odnosi Srbije i Rusije nisu od juče i od danas, već traju vekovima, imaju duboke i čvrste korene, a dva naroda vezuje duhovna bliskost, rekao je Vladimir Putin.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.01.2019.

18:51

Putin: Kad smo zajedno, tu je i pobeda VIDEO
Foto: Tanjug/AP

"Kada smo zajedno, tu je i pobeda", poručio je Putin u Beogradu parafrazirajući rusku narodnu poslovicu.

On se još jednom zahvalio Vučiću za poziv da poseti Srbiju i podsetio da sa srpskim predsednikom ima stalne kontakte, da je sa Vučićem u oktobru prošle godine imao sadržajne razgovore, a da je srpski predsednik u maju bio na Danu pobede u ruskoj prestonici.

Takođe je naveo da se seća svoje posete Beogradu 2014. godine, kada je obeležena 70. godišnjica oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

"I danas smo po tom partnerskom i prijateljskom ključu takođe razmotrili sve aspekte naše saradnje kao i međunarodna pitanja. Između naše dve zemlje postoji strateška saradnja koja je tradicionalna za naše zemlje i za naše narode", rekao je Putin.

Predsednik Rusije rekao je, tokom boravka u Beogradu, da je "ruski stav po pitanju Kosova i Metohije poznat".

Sve detalje posete Vladimira Putina Srbiji pratite u našem blogu uživo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: