EU o Putinu: Bez komentara

U Briselu povodom posete predsednika Ruske Federacija Vladimira Putina Srbiji kažu da EU ne komentariše posete lidera drugih zemalja.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 17.01.2019.

17:21

EU o Putinu: Bez komentara
Foto: Gettyimages

Istovremeno ističu da Unija od Srbije očekuje da ostane posvećena svojoj evropskoj perspektivi.

”Vlasti Srbije su identifikovale EU integracije kao strateški prioritet svoje zemlje. Očekujemo od Srbije da se ponaša u skladu sa ovim obavezama, tako da evropska perspektva zemlje ostane neugrožena”, izjavio je EU zvaničnik za Tanjug.

Povodom najave produžetka sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Rusije, potpisanog 2000. godine, u EU kažu da Srbija može ulaziti u sporazume sa drugim državama i organizacijama do trenutka ulaska u članstvo EU.

”Srbija je obavezna da se povuče iz svih bilateralnih sporazuma o slobodnoj trgovini na dan svog ulaska u EU”, rečeno je u Evropskoj komisiji.

U Briselu podsećaju da EU ostaje najvažniji trgovinski partner Srbije sa 63 procenta udela u ukupnoj trgovini, uz očekivanu dobru dinamiku rasta. Istovremeno, trgovina sa Rusijom iznosi manje od 10 procenata ukupne trgovine Srbije, navodi se u Evropskoj komisiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: