Putin: Puno ste uradili, prilika da vam uručim nagradu

Beograd -- Predsednik Aleksandar Vučić zahvalio se ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i naveo da su Srbija i Rusija iskreni prijatelji. Putin zahvalio na gostoprimstvu.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Zoran Žestić
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

“Hoću iskreno da se zahvalim što ste mnogo energije, truda, rada, vremena, poštovanja i ljubavi uložili u napredak i razvijanje srpsko-ruskih odnosa”, rekao je Vučić na početku tet-a-tet sastanka sa ruskim liderom u Palati Srbija koji bi trebalo da traje jedan sat.

Vučić je napomenuo da saradnja između Srbije i Rusije napreduje, da napreduje trgovinska razmena u ogromnim procentima.

“U svim sferama društvenog života napredujemo i naši odnosi napreduju i danas smo potpisali mnoge sporazume i tek ćemo potpisati. Svi naši dogovori i sporazumi po pitanju razvoja infrastructure, energetike, na najvišem su mogućem nivou. Zadovoljni smo vojno-tehničkom saradnjom. Ako se sećate, ja sam zbog toga ponosan, kad smo se upoznali pre šest godina u Sočiju, uglavnom smo razgovarali o tome kako Srbija da vraća dugove, danas Srbija nema probleme sa tim”, naveo je Vučić.

Zahvalio se Putinu za svu podršku koju Rusija pruža nezavisnosti Srbije, poštovanju intergiteta.

“Mislim da je Rusija uvek mogla da računa da ima saveznika u Srbiji”, naveo je Vučić.

Predsednik Rusije Vladimir Putin zahvalio se Vučiću, građanima Beograda i cele Srbije na gostoprimstvu.

“Jako mi je drago što imam mogućnost da posetim bratsku prijateljsku Srbiju i da razgovaramo o onome što smo uradili i što treba da uradimo”, naveo je Putin.

"Poštovani gospodine predsedniče, puno ste uradili poslednjih godina za razvoj rusko-sprskih odnosa i ja ću danas imati lepu priliku da vam uručim državnu nagradu za vaš doprinos svemu tome za sve što ste uradili", rekao je Putin Vučiću u uvodnom obraćanju, pre razgovora uz dve delegacije, u užem sastavu, iza zatvorenih vrata.

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin doputovao je danas u celodnevnu zvaničnu posetu Srbiji, gde mu je domaćin predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Pratite uživo na live blogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 184 idi na stranu