Svečani doček i ispred Palate Srbija FOTO

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je danas za predsednika Rusije Vladimira Putina svečani doček ispred Palate Srbija, uz 10 počasnih plotuna.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug, Tanja Valić
Tanjug, Tanja Valić

Takođe, intonirane su himne dve države i smotra počasne garde.

U ruskoj delegaciji su između ostalih šef diplomatije Sergej Lavrov, ministar energetike Aleksandar Novak, šef Gasproma Aleksej Miler i drugi, a dočeku su prisustvovali premijerka Ana Brnabić i ministri srpske vlade.

Tanjug, Tanja Valić
Tanjug, Tanja Valić

Vučić i Putin su se zatim uputili na sastanak u užem formatu, pre kog su se na kratko obratili medijima.

Na putu do sale za sastanak ruski predsednik obišao je, u društvu svog domaćina, predsednika Vučića, izložbu „Srpsko-ruske veze u dokumentima Arhiva Srbije od 1804 do 1918".

Tanjug, Tanja Valić
Tanjug, Tanja Valić

Oni će prvo razgovarati tet-a-tet, a potom će im se pridružiti i nekoliko ministara. Nakon toga biće održan sastanak delegacija dve zemlje i potpisan čitav niz dokumenata.

Predviđeno je potpisivanje više od 20 sporazuma, a nakon toga biće upriličena i svečanost uručenja ordena Aleksandra Nevskog srpskom predsedniku kojim ga je odlikovao na Božić.

Nakon toga dva predsednika obratiće se medijima.

Posetu ruskog predsednika prati skoro 600 akreditovanih novinara, snimatelja i fotoreportera - iz Srbije, Rusije, regiona, kao i dopisnici svetskih agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 184 idi na stranu