Lavrov: Tramp radio za Rusiju? Smešno

Ruski minstar inostranih poslova Sergej Lavrov ismejao je tvrdnje da je američki predsednk Donald Tramp mogao da radi za interese Moskve.

Izvor: Tanjug

Sreda, 16.01.2019.

12:10

Lavrov: Tramp radio za Rusiju? Smešno
Foto: Tanjug/AP

Na konferenciji za novinare Lavrov je rekao da izveštaji američkih medija koji tvrde da je Trump možda bio ruski agent, odražavaju dramatičan pad novinarskih standarda.

Tramp je izjavio ranije ove sedmice da nikada nije radio za Rusiju, preneo je AP.

Na pitanje da li bi Rusija mogla da objavi zapisnik Trumpovih pregovora jedan na jedan sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, Lavrov je odbacio tu ideju, rekavši da se ona suprotstavlja osnovnoj kulturi diplomatije.

On je rekao da takvi zahtevi odražavaju nezakonito uplitanje u ustavno pravo američkog predsednika da vodi spoljnu politiku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: