Mas o Bregzitu: Prošlo je vreme za igre

Nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas poručio da nije ostalo mnogo vremena da se pronađe rešenje za izlazak Britanije iz EU i da je prošlo vreme za igre.

Izvor: Tanjug

Sreda, 16.01.2019.

10:39

Mas o Bregzitu: Prošlo je vreme za igre
Ilustracija: Thinkstock

Mas je za Dojčlandfunk, nakon što su britanski poslanici sinoć odbacili sporazum britanske premijerke Tereze Mej sa Evropske unije o Bregzitu, rekao da su potrebni novi pregovori Britanije i EU.

On je dodao da su potrebni pregovori i o "bekstopu", odnosno odredbi koja podrazumeva otvorenu granicu između Severne Irske i Republike Irske, preneo je Rojters.

O mogućem odlaganju datuma izlaska Britanije iz EU, Mas je rekao da će Unija to pitanje "konstruktivno razmotriti" ako joj bude upućeno.

Nakon što je britanski parlament odbacio predlog premijerke Tereze Mej o Bregzitu, za danas je zakazano a glasanje o nepoverenju vladi.

Opozicioni lider Džeremi Korbin pozvao je na glasanje o nepoverenju vladi. Protiv plana o Bregzitu su glasala 432 poslanika, a za sporazum su bila 202.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: