Nemačka: Tužan dan za Evropu

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio da bi Velika Britanija bila najveći gubitnik ako napusti EU bez dogovora. Nemački vicekancelar: "Tužan dan".

Izvor: B92

Sreda, 16.01.2019.

07:21

Nemačka: Tužan dan za Evropu
Ilustracija: Getty Images

Njih dvojica reagovala su tako nakon što je Donji dom britanskog parlamenta u utorak uveče odbacio predlog premijerke Tereze Mej o Bregzitu.

"Prva opcija, izlazak bez dogovora. Oni kažu: 'Nema dogovora'. To je zastrašujuće za sve. Najveći gubitnici u tome bili bi Britanci", rekao je Makron novinarima na kraju sedmočasovne debate sa lokalnim zvaničnicima.

On očekuje da će Britanci eventualno zatražiti dodatno vreme za ponovne pregovore o sporazumu, prenosi Rojters.

Nemački vicekancelar Šolc je na Tviteru napisao da je ovo tužan dan za Evropu. "Mi smo spremni", rekao je on i naglasio da je Bregzit najgora mogućnost za EU, a pre svega Veliku Britaniju.

Predsednica Demohrišćanske stranke (CDU) Anegret Kramp-Karenbauer izrazila je na Tviteru "iskreno žaljenje" zbog odluke britanskog parlamenta, uz ocenu da je "tvrdi Bregzit najgora opcija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: