Erdogan poručuje: Dejtonski sporazum obavezno revidirati

"Dejtonski sporazum obavezno treba revidirati jer je postalo jasno da u dosadašnjem periodu nije uspeo da donese rešenje za budućnost Bosne i Hercegovine."

Izvor: Tanjug

Sreda, 16.01.2019.

20:02

Erdogan poručuje: Dejtonski sporazum obavezno revidirati
Foto: Tanjug/AP

To je poručio predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

"Dejtonski mirovni sporazum obavezno treba revidirati. Vrlo je jasno da Dejtonski sporazum u dosadašnjem periodu nije doneo rešenje za budućnost Bosne i Hercegovine", ocenio je Erdogan na konferenciji za novinare posle sastanka u Ankari sa hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović, javlja Anadolija.

Turska agencija na sajtu prenosi da je, s tim u vezi, Erdogan rekao da je potrebno aktivno uključenje UN u vezi sa BiH i Dejtonskim mirovnim sporazumom, odnosno njegovom revizijom.

Navodi se da je Erdogan, između ostalog, govorio o izboru Željka Komšića za člana Predsedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda, na izborima održanim prošlog oktobra, za šta Anadolija navodi da je tema zbog koje je zvanični Zagreb izrazio nezadovoljstvo i preneo je čak i u Evropski parlament.

"Poštujemo izbornu volju građana BiH i želim da naglasim značaj zajedništva svih naroda u ovoj zemlji", poručio je Erdogan.

Navodi se da je turski predsednik dodao da narodi u BiH jedni druge treba da gledaju očima mira, kao i da im njegova zemlja u tome pomaže.

Anadolija navodi da je turski predsednik govorio i o trilaterali Turska-BiH-Hrvatska i kazao kako će o ovoj trilaterali biti moguće detaljnije govoriti nakon što bude formirana vlast u BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: