Vozaču "hamera" ukinut pritvor, ali mu je oduzeta dozvola

Aleksandru Šotri koji se sumnjiči da je vozio džip "hamer" i njime u decembru napravio niz incidentata u centru Beograda ukinut jpritvor.

Izvor: B92

Sreda, 16.01.2019.

11:49

Vozaču

On je u utorak pušten da se brani sa slobode.

Pritvor mu je ukinut jer su u istrazi ispitani svi svedoci, a bio mu je određen, kako ne bi mogao da utiče na svedoke.

Na predlog Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu Šotri je nakon ukidanja pritovra sud izrekao zabranu napustanja boravišta, oduzimanje pasoša i vozačke dozvole, rekla je za Tanjug portparol tužilaštva Aleksandra Đenadić. Odluka o optuženju očekuje se narednih dana.

Šotra se na saslušanju u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem.

Tereti se da je izvršio krivična dela izazivanje opšte opasnosti i nasilničko ponašanje.

MUP je nakon hapšenja Šotre u decembru saopštio da je vozač "hamera" u subotu vozilom izazvao nekoliko incidenata, najpre tako što je u Terazijskom tunelu zakačio i oštetio nekoliko automobila, a potom je, kako se sumnja, prošao Svetogorskom ulicom, gde je na raskrsnici sa Palmotićevom ulicom srušio semafor i stubiće.

Nakon toga je, kako se sumnja, udario vozilom u kiosk u kojem je bila radnica, koja je lakše povređena, a potom i u zid, navodi se u saopštenju MUP-a.

Mediji su preneli da Aleksandar Šotra rođeni brat poznatog stend ap komičara Olivera Šotre i sin biznismena Rajka Šotre. Navode i da se sam u pratnji advokata prijavio policiji u policijskoj stanici "Stari grad".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: