Reagovala i poverenica: Objave o Jeleni Karleuši vređaju

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti pozvala medije da poštuju propise i standarde i da prestanu sa objavljivanjem neprimerenih sadržaja o Jeleni Kareluši.

Izvor: Beta

Sreda, 16.01.2019.

13:16

Reagovala i poverenica: Objave o Jeleni Karleuši vređaju
Screenshot

Brankica Janković navodi da se tim sadržajima vređa dostojanstvo ličnosti, kao i građanki i građana Srbije.

"Povodom medijskih objava o Jeleni Karleuši i Ognjenu Vranješu, uprkos reakcijama Ministarstva kulture i informisanja i Saveta za štampu, mediji nastavljaju da krše zakone i Kodeks novinara objavljujući neprimeren, omalovažavajući i uvredljiv sadržaj", navela je Brankica Janković u pisanoj izjavi.

Prema njenim rečima, za svaku osudu su naslovne strane u pojedinim dnevnim listovima i na portalima uz fotografije pornografskog sadržaja i degradirajuće i vulgarne naslove.

"Iako javne ličnosti i njihovi postupci izazivaju pažnju u javnosti, mediji ne smeju da krše osnovna pravila novinarskog izveštavanja koja mogu uticati na njihov život i život njihovih porodica. Na ovakav način se, izmedju ostalog, podržavaju rodni stereotipi, a žena se svodi na seksualni objekat", navela je Jankovićeva, a preneo njen kabinet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: