Francuski pukovnik: EU mrtav projekat, ne odričite se KiM

Francuski pukovnik u penziji Žak Ogar, koji je 1999. štitio Srbe na Kosovu nakon povlačenja Vojske Jugoslavije, razgovarao u Beogradu sa predsednikom DSS.

Izvor: B92

Sreda, 16.01.2019.

12:04

Francuski pukovnik: EU mrtav projekat, ne odričite se KiM
Foto: Info služba DSS

Ogar i Miloš Jovanović razgovarali su, kako je saopšteno, o situaciji na Kosovu, kao i o političkoj situaciji u Francuskoj i u Evropskoj uniji.

U saopštenju se navodi da su se Ogar i Jovanović saglasili da je situacija na Kosovu komplikovana, ali da Srbija ni u kom slučaju i ni pod kojim okolnostima ne sme da preda Kosovo i odrekne se teritorijalnog integriteta.

U razgovoru je ocenjeno da je Evropska unija politički mrtav projekat i da je došlo vreme za buđenje nacija u EU, uz uverenje da će to na proleće i potvrditi izbori za Evropski parlament.

Žak Ogar je kao komandant specijalnih jedinica francuske vojske 1999. godine spasao manastir Devič i monahinje na Kosovu kada su albanski ekstremisti pokušali napad na tu svetinju Srpske pravoslavne crkve.

SPC je zbog tog čina Ogaru dodelila orden Svetog Save.

On je prošle godine objavio knjigu "Evropa je umrla u Prištini" u kojoj je osudio zapadnu politiku tokom rata na Kosovu i Metohiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: