Ko je Filip Korać? VIDEO

Vođa zemunskog klana Filip Korać, za kojim je Srbija raspisala crvenu Interpolovu poternicu, crnogorski je državljanin i ima pravo glasa u Beranama.

Izvor: Prva

Utorak, 15.01.2019.

19:15

Ko je Filip Korać? VIDEO
screenshot/Prva

Za Filipom Koraćem raspisana je crvena Interpolova poternica zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo u podstrekavanju i da je formirao kriminalnu organizaciju.

Više javno tužilaštvo u Beogradu još nije saopštilo o kom ubistvu je tačno reč, a u medijima se pominje više imena kriminalaca ubijenih prošle godine.

Crnogorski mediji tvrde da je Korać blizak saradnik Luke Bojovića, čije je poslove i vođenje zemunskog kriminalnog klana, kako se sumnja, preuzeo nakon hapšenja tog Beograđanina u Španiji 2012. godine.

Predsednik Srbije u intervjuu na televiziji Pink rekao da je Korać onaj koji je organizovao dovođenje Hrvata na stadion Partizana.

"To je ta fina gospoda, u međuvremenu je jedan ubijen.... a što to radi kad je fin i pošten čovek?", naveo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prema policijskom dosijeu, rođen je u Beogradu 1980. godine, državljanin je Srbije, a kao mesto Koraćevog prebivališta podgorički dnevnik navodi opštinu Voždovac u Beogradu.

Bavio se krijumčarenjem i distribucijom narkotika na međunarodnom nivou.

MUP Srbije ga je 2004. godine označio kao osumnjičenog za ubistva Dalibora Mateovića i Milutina Jovičića, za pokušaj ubistva Zorana Nedovića i Andrije Draškovića, kao i za ubistvo Blaže Đurovića.

Veruje se da je Korać u bliskim kontaktima i sa crnogorskim kriminalnim klanovima, kao i da se već izvesno vreme bavi i iznudama i reketiranjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: