Zvonko Veselinović osuđen na dve godine zatvora

Viši sud u Pirotu osudio je na po dve godine zatvora Zvonka Veselinovića, Gorana Makragića i Ivana Stamenovića zbog nelegalnog iskopavanja šljunka.

Izvor: B92

Utorak, 15.01.2019.

17:23

Zvonko Veselinović osuđen na dve godine zatvora
Foto: Thinkstock

Milan Radoičić je oslobođen optužbi, preneo je RTS.

Ovo je druga prvostepena presuda, pošto je prvu iz 2017. godine, kada su svi bili oslobođeni, ukinuo Apelacioni sud u Nišu i naložio ponavljanje suđenja. I na današnju presudu osuđeni, njihovi advokati i tužilaštvo imaju pravo žalbe niškom Apelacionom sudu.

RTS prenosi da je u ovom, ponovljenom postupku, sud ustanovio da je Veselinović obezbedio šlepere, kamione i drugu mehanizaciju, da je Stamenović otkupljivao njive i bio zadužen za dokumentaciju, dok je sav posao išao preko Makragićeve firme.

Okrivljenima je, kako prenosi ova televizija, oduzeta dobit koju su zaradili na ovom poslu - više od 23 miliona dinara, a takode su dužni da plate naknadu za korišćenje mineralnih sirovina i promenu namene obradivog zemljišta.

Veselinoviću, Radoičiću, Goranu Makragiću i Ivanu Stamenoviću sudilo se zbog malverzacija tokom poslova na izgradnji deonice puta od Pirota do Dimitrovgrada, podseća RTS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: