Vučić: Filip Korać, fini čovek sa heklerom?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je kao netačne komentare da najavljeno pooštravanje kaznene politike nije originalno.

Izvor: Tanjug

Utorak, 15.01.2019.

07:42

Vučić: Filip Korać, fini čovek sa heklerom?
Tanjug, Dragan Kujundžiæ

Vučić je, gostujući na Pink televiziji, rekao da su sudovi u vreme prethodne vlasti za trgovinu narkoticima izrekli čak 61,11 odsto uslovnih kazni.

Na komentar novinara da pojedine sudije kažu da nije originalan i da su i prethodnici pokušali isto da pooštre kaznenu politiku, kao i da se pokazalo da to ne smanjuje broj krivičnih dela, Vučić je zapitao o kome se radi, a na odgovor da je reč, na primer, o sudiji Apelacionog suda Miodragu Majiću, uzvratio: "Kako ste ga pogodili odmah? Ne možete nikog drugog ni da čitate, pošto ne silazi sa Šolakovih i Đilasovih medija. Bogom dan da soli pamet, a prvo svrati do nekih ambasada da mu oni kažu šta da misli o tome. Pa se on onda pojavi da nam objasni šta misli o tome", primetio je Vučić.

Istakao je da je sit toga da mora da oćuti takvima koji nam stalno drže neka predavanja. "Kad su to povećavali kazne, kada su za trgovinu droge 61,11 odsto od osuđujućih presuda bile uslovne osude, pa kada su to onda povećavali kazne?", zapitao je Vučić.

On je ukazao da je isto tako advokat Borivoje Borojević, inače član stranke Vuka Jeremića, rekao da je ovih dana u velikoj akciji policije uhapšeni Filip Korać "nevin i fin" čovek. "Nema ko ne zna ko je Korać. Što ne kažete kako mu idu telohranitelji po gradu? Mi ih hapsimo, pa ih puštaju, iako šetaju s heklerima. Šta će im hekleri, sve pošteni svet", kazao je on.

Vučić je kazao da je Korać onaj koji je organizovao dovođenje Hrvata na stadion Partizana. "Oni koji su skinuti goli, od kojih su neki već ubijeni. Ta banda mafijaša i narko-dilera došla je da zavodi red po nalogu Koraća, za kojeg ovi znaju da nije kriv. Što je dovodio te ljude? Da postavi svoju mrežu narko-dilera. Što to radite kada ste pošteni?", poručio je on.

Rekao je da opozicija hvali mafijaše, da pričaju kako znaju da su to fina gospoda, jer hoće pare mafijaša. Oni, kaže, žele da žive u devedesetim, jer ne umeju da funkcionišu u promenjenom svetu, u kakvom mi danas živimo, ali kaže da on neće dozvoliti da kriminal vlada kao tih godina i decenija. "Ja rizikujem sve, oni ništa", rekao je Vučić i ponovio da je politika stranaka bivšeg režima zapravo politika povratka u devedesete.

Naveo je da je najgora godina, po broju ubistava, bila 2001, i 2002, kao i 2003, kada je ubijen i premijer. Prema njegovim podacima, 2001. bilo je 215 krivičnih dela ubistva, a 2017. "svega" 72. Nešto lošija, dodao je, bila je prošla godina sa 96 ili 97 ubistava.

Rekao je da se pravi loša slika, kao što su radili i devedesetih, kada je trebalo satanizovati Slobodana Miloševića, pa svi znaju za knjigu iz tog doba "Vidimo se u čitulji". A u vreme najvećeg kriminala između 2001. i 2003. nisu, kaže, pravili problem od toga, da bi zaštitili svoju vlast.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: