Veselji i Ahmeti: Ili priznanje Kosova ili nema sporazuma

U Prištini održan još jedan sastanak tima za nastavak djaloga s Beogradom, bez prisustva Tačija. Veselji i Ahmeti: Ili priznanje Kosova ili nema sporazuma.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.01.2019.

13:22

Veselji i Ahmeti: Ili priznanje Kosova ili nema sporazuma
Foto: EPA/Valdrin Xhemaj

On je, međutim, kako prenosi Koha onlajn, poslao svoje predstavnike.

Istovremeno, deo najuticajnije opozicione partije - DSK i Pokreta Samoopredeljenje nastavlja da bojkotuje rad ovog tima.

Sastanak je sazvao predsednik parlamenta Kadri Veselji, koji je, sa kopredsedavajućim prištinskog tima za nastavak dijaloga sa Beogradom Špendom Ahmetijem, izjavio da je uslov za postizanje finalnog sporazuma o normalizaciji odnosa priznanje kosovske nezavisnosti i članstvo Prištine u Ujedinjenim nacijama.

U protivnom sporazuma neće biti, poručili su oni.

Sastanak tima, prvom nakon što su njegovi članovi boravii u Briselu, gde su o nastavku dijaloga razgovarali sa zvaničnicima EU, održan je bez prisustva predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija i predstavnika dve najuticajnije pozicione partije - DSK io Pokreta Samoopredeljenje, koje od početka bojkotuju rad ovog tima.

"Hoću da budem jasan. Postoji samo jedan uslov, a to je nezavisno i suvereno Kosovo u postojećim granicama. To znači da Srbija prizna Kosovo i članstvo i UN", rekao je Veselji na konferenciji za novinare, prenosi Koha onlajn.

Ahmeti je rekao da nakon boravka u Briselu tim sada ima jasnije ciljeve. "Imamo jasan dogovor o dijalogu. Ovaj dijalog dovodi do uzajamnog priznavanja, inače nema dogovora“, rekao je Ahmeti, penela je Koha.

On je rekao da je na sastanku bilo reči o mnogim temama, uključujući i pitanje nestalih osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: