Koha: SAD tražile, ukidajte takse odmah

SAD pozvale kosovske institucije da odmah ukinu taksu na uvoz proizvoda iz Srbije i BiH kako bi se pružila šansa za sporazum između Kosova i Srbije, piše Koha.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 14.01.2019.

11:52

Koha: SAD tražile, ukidajte takse odmah
Ilustracija: Getty Images

U pismenom odgovoru listu Koha ditore, američka ambasada u Prištini navela je da je od kosovskog rukovodstva više puta zatraženo obustavljanje ovih mera, preneo je Radio Kontakt plus.

"Mi snažno ohrabrujemo obnavljanje fokusiranja na ključne ciljeve Kosova - evropsku perspektivu i normalizaciju odnosa sa Srbijom", saopšteno je iz ambasade.

Na pitanje Kohe u vezi sa sastankom između kosovskog predsednika Hašima Tačija i američkog ambasadora u Nemačkoj Ričarda Grenela, bliskog saradnika predsednika Trampa, iz ambasade nisu dali nikakav komentar.

Navodi se da je Tači tada rekao da će Kosovo preispitati ukidanje takse ako se predstavi prilika za sporazum sa Srbijom.

Priština: Nismo dobili nikakav zahtev SAD

Prištinska vlada, s druge strane, tvrdi da nije dobila nikakvu poruku od SAD u vezi sa ukidanjem nametnutih uvećanih taksi na proizvode iz Srbije.

"Nismo dobili nikakav zahtev od SAD", rekeo je za GazetaExpres šef kabineta premijera privremenih kosovskih institucija, Avni Arifi. Koha onlajn objavila je ranije danas da je Vašington, preko Ambasade SAD, pozvao Prištinu da ukine mere stopostotno uvedjanih taksi na robu iz Srbije i tako otvore put za nastavak dijaloga sa Beogradom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: