Knežević, snimak, koverta, Katnić i Đukanović

Snimak koji kruži u medijima, a na kom predsednik "Atlas grupe" Duško Knežević koji daje kovertu bivšem gradonačelniku Podgorice, uzburkao je javnost.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 14.01.2019.

09:04

Knežević, snimak, koverta, Katnić i Đukanović

"Blic" danas prenosi da je sam Knežević rekao da je u koverti bila suma od 100.000 evra namenjena za potrebe izborne kampanje Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića.

Knežević se ubrzo našao na nacionalnoj poternici, a njegove poslove istražuje Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal zbog sumnje u finansijske malverzacije, među kojima je i pranje više od pola milijarde evra preko "Atlas banke".

Knežević je optužio Đukanovića, inače svog nekadašnjeg prijatelja, za pokušaj preuzimanja poslova i imovine i tvrdi da iza naloga za njegovo hapšenje stoje ljudi bliski crnogorskom predsedniku, a da je u tome glavni specijalni državni tužilac Milivoje Katnić.

Knežević tvrdi da je jedan od najvećih donatora DPS-a u poslednjih 25 godina.

"Blic" navodi da policija i Specijalno tužilaštvo već duže privode i saslušavaju službenike Kneževićeve "Atlas banke" zbog sumnje da je preko nje oprano više od pola milijarde evra, a istragom je obuhvaćeno i više desetina firmi i pojedinaca.

"Blic" navodi da je Knežević i u Srbiji posedovao nekretnine, poput hotela "Mažestik", a posedovao je i "Atlas banku" koju je prodao "Pireus banci", a koja je nakon toga odobrila kredit od milion i po evra firmi "Kapital invest" Mila Đukanovića.

U međuvremenu, Knežević iz inostranstva, preko Instagrama, uz intrigantne poruke objavljuje serije zajedničkih fotografija sa Đukanovićem, njihovim zajedničkim prijateljima, pojedinim funkcionerima DPS-a i čelnicima tužilaštva, među kojima je i Katnić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: