Švercovali rentgen aparat i sto za hirurške intervencije

Carinici na ulazu graničnog prelaza Kelebija u prtljažniku autobusa zaplenili rentgen uređaj sa pratećom opremom i sto za hirurške intervencije nad životinjama.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 14.01.2019.

12:34

Švercovali rentgen aparat i sto za hirurške intervencije

Kada je 11. januara u 21.30 autobus negotinskih registarskih oznaka na liniji Beč - Kladovo stigao na red za kontrolu, svi putnici i vozači su odrečno odgovorili na pitanje carinskih službenika da li imaju nešto da prijave.

Međutim, prilikom pregleda prtljažnika i poluprikolice autobusa, ispostavilo se da je jedan od dvojice vozača - 56.godišnji državljanin Srbije iz Negotina, ipak prećutao nešto.

Nakon što su carinici otkrili neprijavljenu robu u prtljažniku, on je rekao da je reč o TA peći i vitrini koje je poneo za prijatelja.

Pregledom robe ustanovljeno je da se radi o rasklopljenom polovnom rentgen aparatu marke „simens“ i pratećoj opremi, kao i operacionom stolu za životinje, o čemu vozač navodno ništa nije znao, jer je robu prevozio na nagovor prijatelja iz Beča.

Prijatelj koji ga je zamolio za uslugu mu nije rekao koliko roba koju treba da preveze vredi, već samo da ju je „uzeo iz magacina i da za nju ništa nije platio“.

Uprava carina podseća putnike da obrate pažnju na to o kakvoj robi je reč kada žele da je „samo prevezu za nekoga“, jer, ukoliko se ispostavi da se na nju plaćaju carinske dažbine, a roba nije prijavljena, onaj koji je prevozi naći će se u prekršaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: