AMSS: Putni pravci prohodni, bez zastoja i prekida

Beograd -- Svi putni pravci u Srbiji su prohodni, vanrednih zastoja i prekida nema, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

Početak radne nedelje, donosi veći broj vozila i pojačan intenzitet saobraćaja na autoputevima i glavnim putnim pravcima u našoj zemlji, a posebno na ulicama većih gradskih sredina, navodi se u saopštenju.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od Javnog preduzeća "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja. Prema poslednjim informacijma Uprave granične policije, nema dužih zadržavanja na našim graničnim prelazima.

Zadržavanja za teretna motorna vozila, na izlazu iz zemlje, na Ggraničnom prelazu Horgoš so oko 90 minuta, a na Kelebiji oko 60 minuta.

U saopštenju se podseća da su u zajedničkoj akciji MUP-a i Auto-moto saveza postavljene nove veb kamere na najfrekventnijim graničnim prelazima sa Mađarskom, Hrvatskom, Bugarskom i Makedonijom.

Veb kamere, sa kojih u svakom trenutku snimci mogu pogledati na internet platformi AMS S, prenose potpunu informaciju sa trenutnom slikom o intenzitetu saobraćaja i potrebnim vremenom za prolaz graničnih prelaza.

Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Madjarske, tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na našim graničnim prelazima, dodaje se u saopštenju.

Razno

Na današnji dan, 17. januar

1377 - Papa Grgur XI obnovio je papsko sedište u Rimu i time okončao avinjonsko "zatočeništvo" papa. Sedište papa bilo je premešteno u Avinjon (Francuska)

Razno četvrtak 17.01. 00:00 Komentara: 0

AMSS: Oprez, vlažni kolovozi

Beograd -- Vozače na putevima u Srbiji danas očekuju mokri kolovozi usled otapanja snega pa je neophodan povećan oprez u vožnji, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Razno sreda 16.01. 08:19 Komentara: 0

Na današnji dan, 16. januar

1547 - U Moskvi je za prvog ruskog cara krunisan Ivan IV Vasiljevič. Poznat je po veoma značajnim reformama u Rusiji, ali i okrutnosti prema bojarima koju je primenjivao u

Razno sreda 16.01. 00:00 Komentara: 0

Na današnji dan, 15. januar

1559 - Elizabet Tjudor (Elizabeth Tudor), ćerka Henrija VIII (Henry) i Ane Bolen (Boleyn), krunisana je u Vestminsterskoj katedrali u Londonu kao Elizabet I, jedan

Razno utorak 15.01. 00:00 Komentara: 1

Na današnji dan, 14. januar

1784 - SAD su ratifikovale mirovni ugovor s Velikom Britanijom, čime je i formalno okončan Američki rat za nezavisnost. 1809 - Engleska i Španija su sklopile savez

Razno ponedeljak 14.01. 00:00 Komentara: 0
strana 1 od 24 idi na stranu