Oblačno, sa mešovitim padavinama

U Srbiji će biti umereno do potpuno oblačno, na severu i zapadu ujutro sa kišom, u centralnim krajevima sa mešovitim padavinama, sa kišom i snegom.

Izvor: B92

Nedelja, 13.01.2019.

00:10

Oblačno, sa mešovitim padavinama
Foto: Thinkstock

Na jugu veći deo dana će padati sneg uz povećanje visine snežnog pokrivača, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U centralnim i istočnim krajevima u jutarnjim satima kiša će se ponegde lediti na tlu.

U severnim i zapadnim krajevima doći će do otapanja snežnog pokrivača, a u planinskim predelima usled jakog vetra očekuje se pojava vejavice i snežnih nanosa.

Pre podne na severu, a tokom dana, uveče i noću i u ostalim krajevima predviđa se prestanak padavina i delimično razvedravanje. Duvaće umeren, povremeno jak vetar, severozapadni. Najniža temperatura u većini mesta kretaće se od nula do četiri stepena, na istoku i jugu od minus osam do minus četiri, a najviša dnevna od jedan do osam stepeni Celzijusa.

U Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno ujutro i pre podne sa kišom, zatim se očekuje prestanak padavina i postepeno razvedravanje. Tokom dana biće dalje topljenje snežnog pokrivača.

Duvaće umeren jugozapadni vetar, pre podne u sketanju na severozapadni, povremeno jak. Najniža temperatura kretaće se od nula do četiri, a najviša dnevna oko osam stepeni Celzijusa.

U Srbiji će u utorak biti promenljivo oblačno i hladnije, pre podne sa dužim sunčanim intervalima, sredinom dana i posle podne mestimično sa snegom ili mećavom, naročito u brdsko-planinskom području. Duvaće umeren, povremeno jak severozapadni vetar.

U sredu i četvrtak biće suvo i malo toplije sa sunčanim intervalima, samo u sredu ujutro uz više oblačnosti ponegde na istoku i severoistoku padaće slab sneg. Od petka se očekuje postepeno naoblačenje, za vikend mestimično sa kišom, na planinama sa snegom.

U toku narednog sedmodnevnog perioda u nižim predelima očekuje se topljenje snežnog pokrivača - na severu i zapadu Srbije otapanje će biti potpuno već početkom sedmice, dok će u ostalim krajevima, usled niže temperature, topljenje biti sporije, a intenziviraće se tek od sredine sedmice.

Usled očekivanih biometeoroloških prilika kardiovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim oboljenjima se i dalje savetuje oprez. Promenljivo raspoloženje, bolovi u kostima i poremećaj sna mogući su kod meteoropata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: