DS osuđuje širenje mržnje prema ženama u javnom prostoru

Beograd -- DS ocenila da mržnja prema ženama u javnom prostoru ne sme biti način političke borbe i osudila pojavu neprimerenih tekstova o ženama na javnim funkcijama.

Izvor: Beta
Podeli

"Rad i odluke svake žene u javnom prostoru je podložan oceni i kritici, ali ni jedna žena ne sme biti izložena uvredama, diskriminaciji, degradaciji ili nasilju. Jučerašnji napis Željka Veselinovića i kasniji odgovor Ane Brnabić su nedopustivi u Srbiji koju želimo da napravimo", navela je DS u saopštenju.

Ta stranka je ocenila da mržnja prema ženama u javnom prostoru ne sme biti način političke borbe i navela da će se uvek ;boriti protiv zloupotrebe teme rodne ravnopravnosti i položaja žena u društvu, kao i žena uopšte.

"Verujemo da kao i kod nas u DS tako i kod drugih godišnjica političkog ubistva Olivera Ivanovića izaziva povećanu emocionalnu osetljivost. Zato, zajedno i sa gradjankama i gradjanima koji već nedeljama protestuju tražimo da se ubice i nalogodavci ovog gnusnog ubistva pronadju i procesuiraju. Pozivamo sve učesnike javnog života na odgovornost za izgovorenu i napisanu reč i odustajanje od zloupotrebe žena u dnevnopolitičke i propagandne svrhe", navela je ta stranka.

strana 1 od 184 idi na stranu