Izmene koje je najavio Vučić u februaru, kaže Rebić

Beograd -- Direktor policije Vladimir Rebić očekuje da će tokom februara u parlamentu biti usvojene izmene zakona koje predviđaju strože kazne za najteža krivična dela.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

Prema njegovim rečima, pozitivni rezultati videće se već do kraja godine.

Rebić je za Radio televiziju Srbije rekao da očekuje da će donošenje izmena zakona omogućiti da sudije "pre svega poštuju predviđene rokove i da na efikasniji način vode krivične postupke".

"Do sada je posvećen rad policije i tužioca bio obesmišljen radom pravosuđa", rekao je on navodeći da su u 60 odsto slučajeva izricane minimalne kazne za najteža krivična dela, što je bila dekriminalizacija tih krivičnih dela.

Rebić je naveo da očekuje da će izmene omogućiti i efikasniji rad policije i tužilaštva i podsetio da je u proteklih nekoliko dana uhapšeno 200 osoba zbog sumnje da su počinili najteža krivična dela.

Strožu kaznenu politiku najavio je nedavno predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da se uvodi institut doživotne kazne zatvara, za one koji su počinili najteža krivična dela - za višestruke ubice, ubice dece i druga najteža krivična dela.

Tim izmenama se prediviđa i da suđene treba da bude završeno za 12 meseci.

strana 1 od 184 idi na stranu